Blog

De wens van Gijs bestaat alweer vijf jaar. Wat vliegt de tijd!

By 27 mei 2017 No Comments

De wens van Gijs bestaat alweer vijf jaar. Wat vliegt de tijd! Op de website valt te lezen dat de stichting zich in dit lustrumjaar ten doel heeft gesteld om een derde huis aan te kopen. Daar is geld voor nodig, veel geld. Gelukkig staat traditiegetrouw de start van wat ik noem ‘het grote inzamelseizoen’ voor de deur.

Het belooft weer een mooie periode te worden met enkele pareltjes in het verschiet. Zo wordt op 30 juni De Stelvio Challenge verreden. De coureurs gaan de beroemde Passo dello Stelvio bedwingen om geld in te zamelen voor de stichting. Niet lang daarna kleuren de straten van Tilburg weer geel tijdens de Run4Gijsje en zo richting het najaar worden de hardloopschoenen ingeruild voor de golfclubs tijdens de Golf4Gijsje, dit jaar op Prise D’eau in Tilburg.

Voor mij veel leuks om naar uit te kijken. Ook voor de deelnemers is dit een enerverende tijd. Hun voorbereidingen zijn vaak in volle gang. Iedereen alvast heel veel succes gewenst. Hopelijk worden jullie inspanningen rijkelijk beloond en komt dat derde huis er snel.

Vandaag ga ik echter niet schrijven over deze prachtige evenementen. Ik heb er deze keer niet heel lang over hoeven nadenken waarover ik het met jullie wilde hebben. Deze keer zoom ik in op één persoon en de formidabele prestatie die hij geleverd heeft. Ik wil hem extra in het zonnetje zetten en via hem alle mensen die zich belangeloos en vaak in alle anonimiteit inzetten voor de Wens van Gijsje.

Ik neem jullie mee naar zondag 9 april j.l. Nol Baeten, oom van Gijsje, levert die dag een fenomenale prestatie door de marathon van Rotterdam uit te lopen in een geweldige tijd van 4:24:02! Het laatste deel van zijn huzarenstukje zendt hij live uit via facebook waardoor wij er getuige van kunnen zijn.

Nol, met lange baard (als ik niet beter wist, zou ik er bang van worden), neemt ons mee tijdens zijn laatste meters tot aan de finish. Je hoort hem Gijsje toespreken voor wie hij dit allemaal gedaan heeft, Hij bedankt zijn sponsors en hij is blij. Wanneer hij de eindstreep in zicht krijgt, zweeft hij gedragen door de aanmoedigingen van het publiek over het asfalt. Een uitzinnige schreeuw weerspiegelt zijn euforie. Hij gaat het halen! Al die maanden van alles opzij zetten en afzien komen samen in dit ene moment. Prachtig, om kippenvel van te krijgen.

De wijze waarop Nol de marathon gelopen heeft, is volgens mij representatief voor al die fietsers, lopers, golfers en andere sporters die zich soms maandenlang in alle anonimiteit voorbereiden voor hún sportevenement. Om daar te presteren, voor zichzelf én voor de Wens van Gijs. Mede dankzij hun doorzettingsvermogen en toewijding komt dat derde huis er dit jaar nog. Daar ben ik vast van overtuigd.

Wat me het meest bijgebleven is van zijn filmpje is de blijdschap die Nol uitstraalde. Ik weet hoe zwaar en moeilijk het voor hem destijds is geweest en ik weet hoe sterk hij zich al die jaren gehouden heeft. Ik werd heel erg vrolijk toen ik zag dat hij volop genoot van zijn prestatie en de ambiance.  En zo hoort het ook. Nol, chapeau kerel!

Ik wens alle sporters de komende maanden veel succes toe en bedank jullie voor jullie inzet en toewijding. Het wordt zeer gewaardeerd. Nu de dagen langer worden en de zon ons naar buiten roept, vraag ik iedereen die Gijsje Eigenwijsje een warm hart toedraagt: vergeet niet net als Nol om ook te genieten. Gijsje zou het zo gewild hebben… en die wist hoe je genieten moet!

Een fijne zomer toegewenst.

 

Laat een reactie achter