Blog

Soms brengt verdriet ook mooie dingen….

By 18 juni 2017 No Comments

Soms brengt verdriet ook mooie dingen …

Zoals jullie misschien weten, zet ik mij al sinds het eerste jaar dat de stichting bestaat in voor Gijsje Eigenwijsje. Onder andere door mij tijdens de golfcompetitie in het voorjaar uit te laten dagen door vrienden, familie en collega’s. Hoe meer partijen golf ik win, hoe meer geld er binnenkomt voor de stichting. Ook mijn teamgenoten deden afgelopen jaren enthousiast mee.

Dit jaar bestaat Gijsje Eigenwijsje vijf jaar. Daarom wilden wij kijken of we iets extra’s konden doen. Echter, ons team kreeg het afgelopen najaar zelf een aantal tegenslagen te verwerken. Allereerst werd er bij mijzelf een nekhernia geconstateerd, waardoor ik half november een operatie moest ondergaan. Hierdoor was het onzeker of ik in het voorjaar van 2017 fit genoeg zou zijn om competitie te spelen.

Daarnaast werden wij binnen ons team geconfronteerd met een teamgenoot die ongeneeslijk ziek bleek te zijn. Hoe lang hij nog zou leven, kon niemand zeggen. Maar het was zo goed als zeker dat hij geen competitie meer kon spelen. Deze verdrietige situatie had een grote impact op ons team. Uiteindelijk hebben we met zijn allen besloten om in 2017 geen competitie te spelen. Het motto was: “We gaan met z’n allen of we gaan niet!”

Meteen kwam ook het besef dat we in het jubileumjaar van Gijsje Eigenwijsje geen geld konden ophalen tijdens de golfcompetitie. Bijna direct kwam het idee om dan maar iets anders te organiseren. Om er zo toch een bijzonder golfjaar van te maken voor de stichting Gijsje Eigenwijsje. Een aantal teamgenoten zit samen met mij in de organisatie van het Prise d’Eau Jeugd Open. Een jeugdtoernooi dat bekend staat als een van de best georganiseerde toernooien van Nederland. Een mooi compliment, dat wij misschien voor Gijsje konden laten werken.

Zo kwamen John, Alwin, John en ik in het najaar van 2016 bij elkaar voor een brainstormsessie. Ook golfpro Richard sloot aan. Al snel werd duidelijk dat we een eigen golftoernooi wilden gaan organiseren voor Gijsje Eigenwijsje. Het liefst op de baan van Prise d’Eau Golf. De baan waar Gijs en zijn familie jaren kind aan huis zijn geweest.

Om het golftoernooi te realiseren, gingen we in gesprek met Prisde d’Eau Gold en de Bonheur Horeca Groep. Als zij ons wilden helpen om er een succesvolle dag van te maken, konden wij serieus aan de slag. En zo begon het.

Er moest een hoop nagedacht worden. Hoe gingen we van start? Wanneer moet het toernooi plaatsvinden? Wie doet wat? Er werd een plan van aanpak opgesteld en een ieder ging binnen zijn eigen netwerk op zoek naar vrijwillige hulp.

Inmiddels kunnen wij met trots bevestigen dat zowel Prise d’Eau Golf als de Bonheur Horeca Groep twee van onze hoofdsponsors zijn. Ook zijn we druk in gesprek met een derde, grote sponsor.

Vanaf de geboorte van het idee voor een eigen golftoernooi voor Gijsje Eigenwijsje, zijn we nu een half jaar verder. De basis voor deze bijzondere dag staat. Het wordt een golfdag waarop men van aankomst tot vertrek in de watten wordt gelegd. Een geheel verzorgde dag, inclusief een 18 holes golfwedstrijd, drank en eten op verschillende plaatsen (én manieren), een leuke goodiebag, goede prijzentafel en in de avond een paar leuke tot grootse items die op een veiling worden aangeboden.

Alle deelnemers doen een eenmalige donatie van € 1.500,- en mogen dan meedoen met een team van 3 of 4 personen + 1 ex-topsporter of bekende Nederlander. Zo kunnen wij nu al mededelen dat onder andere aanwezig zullen zijn; Willy en René van de Kerkhof, Olga Commandeur, Tim Sluiter, Bert Kuizenga en Frits Sissing.

Er valt nog voldoende te organiseren. Zo willen wij de veilingitems ook online gaan aanbieden, zodat de mensen die niet golfen, maar wel een graag een bod doen, ook die mogelijkheid krijgen.
Verder hebben we nog een paar inschrijvingen nodig. En sponsors zijn altijd welkom.

Maar jongens, wat geeft het weer een energie dat wij dit voor Gijs mogen doen! Het einddoel is om een mooie financiële bijdrage bij elkaar te halen voor de aanschaf van de derde vakantiewoning van Gijsje Eigenwijsje. Mocht deze er voor die tijd al zijn, dan proberen wij de woning het eerste jaar uit de vaste lasten te houden.

Wanneer speelt zich dit allemaal af?
Gol4Gijsje is op vrijdag 6 oktober 2017 bij Prise d’Eau Golf in Tilburg.
Tijdens dat wij bezig zijn met het organiseren van deze dag, zien wij weer hoeveel mensen het initiatief van Gijs een warm hart toedragen. Hoeveel bedrijven bereid zijn om mee te werken: via deelname, via sponsoring of door het aanbod van veilingitems.

Zo zien wij ook hoe een minder fijne periode omgezet kan worden naar iets positiefs en moois. Iets wat we zó herkennen in Gijs. In de moeilijkste periode van zijn leven kwam hij op het grandioze idee om iets te doen voor andere kinderen die vechten tegen een levensbedreigende ziekte. En kijk eens wat een prachtige stichting hieruit voort is gekomen! Dat inspireert ons alleen maar meer om ervoor te zorgen dat wij op 6 oktober van het golfevenement Golf4Gijsje een succes gaan maken. Het is niet de vraag óf het een succes gaat worden, maar meer de vraag hoe groot het succes gaat worden?!

Toen ik onze teamgenoot in november vertelde dat ons idee om een golftoernooi te organiseren werkelijkheid werd, zei hij: “Ik denk niet dat ik mee kan doen, maar hoop dat ik er deze dag wel bij aanwezig mag en kan zijn.” Gijs heeft het niet gered om er nog bij te zijn toen zijn stichting werkelijkheid werd. Helaas zal onze teamgenoot ook niet aanwezig zijn bij Golf4Gijsje. Afgelopen februari hebben wij afscheid van hem moeten nemen.

Maar, het is ons wel gelukt om hem er symbolisch bij te hebben deze dag. Want afgelopen 3 maart heeft ons golfteam ‘de Mike-eik’ laten plaatsen op de golfbaan, ter nagedachtenis aan ons maatje. Zo is hij er altijd bij als wij mooie momenten beleven op de golfbaan. Wij weten zeker dat Mike samen met Gijs op een wolkje meekijkt op 6 oktober. Dan zien de twee hoe we Mike zijn geliefde hobby inzetten om de wens van Gijs een stukje verder te verwezenlijken.

Het doet ons goed om te weten dat uit verdriet af en toe ook mooie dingen kunnen ontstaan, waarbij mensen als Gijs en Mike nooit vergeten zullen worden!

Laat een reactie achter