Voor ouders

Voor wie zijn de vakantiewoningen?

Het was de wens van Gijs om ook andere kinderen met een levensbedreigende ziekte een weekje weg te laten ervaren. Een warm rustpunt voor het gezin in een heftige periode.

De stichting is er voor kinderen met een levensbedreigende ziekte, onderscheid naar ziektevorm wordt niet gemaakt. De stichting biedt het gezin een gratis verblijf in haar eigen, volledig ingericht en op een ziek kind afgestemd, vakantiehuis.

Aanmelding

De behandelend arts of de pedagogisch/maarschappelijk medewerker van het ziekenhuis waar het kind onder behandeling is, meldt het kind en gezin aan bij de stichting. Mocht het kind rechtstreeks aangemeld worden, dan zal navraag gedaan worden bij het ziekenhuis waar het kind onder behandeling staat, bij de betreffende arts of de pedagogisch medewerker. Uiteraard wordt dit aan de aanvrager gemeld.

We hanteren korte lijntjes. Een medewerker van de stichting neemt het contact, na doorverwijzing, direct over. Samen met de ouder wordt gekeken wanneer men het beste een weekje weg kan. Een vakantieweek loopt van vrijdag (inchecken vanaf 14.00 uur mogelijk) tot vrijdag (uitchecken rond 10.00 uur). Uiteraard is er ook de mogelijkheid om voor een kortere periode te gaan. Als de week bekend is, volgt een bevestigingsmail, waarin de reservering is vastgelegd en nadere informatie over de vakantiewoning als bijlage is toegevoegd.

Annulering

Indien een gratis weekje weg is gereserveerd, kan dit tot op het allerlaatste moment geannuleerd worden, zonder opgaaf van reden. Dit kan per mail (info@gijsjeeigenwijsje.com) of per telefoon via het nummer dat in de bevestigingsmail staat. Uiteraard houdt het gezin dit gratis weekje weg tegoed en wordt op een passend moment gekeken wanneer het wel uitkomt.

De vakantiewoningen

De vakantiewoningen zijn gelegen in de Kempische bossen op vakantiepark Summio Parc Duc de Brabant in Baarschot. Het park ligt in een bosrijke omgeving tussen de steden Tilburg en Eindhoven, vlakbij de Belgische grens. Hierdoor is er zowel de mogelijkheid om van alle rust te genieten, maar kan er ook voor worden gekozen om te genieten van alle faciliteiten van de grote stad. In de nabije omgeving zijn Safaripark de Beekse Bergen en de Efteling. Andere uitgaanstips zijn door ons uitgezocht en in het vakantiehuis aanwezig.

Het park (dat de ‘bronzen zoover award 2015’ heeft gewonnen) beschikt een midgetgolfbaan, speeltuin, basketbalveld en een buitenzwembad. Het is ook mogelijk om fietsen (aangepaste fietsten graag een dag van te voren reserveren) en skelters te huren. Er is een kleine supermarkt aanwezig op het park, een take-a-way en een à la carte restaurant met veel lokale specialiteiten. Op het park is ook een hotel aanwezig, waar tegen gereduceerd tarief, extra kamers gereserveerd kunnen worden.

De vakantiewoningen van de stichting zijn van alle gemakken voorzien en rolstoeltoegankelijk gemaakt en liggen in de buurt van belangrijke medische voorzieningen zoals een ziekenhuis et cetera. In de vakantiewoningen zijn huisdieren niet toegestaan en mag niet gerookt worden.

Download Handboek met alle informatie

Aankomst

Bij aankomst op het park, haalt men de sleutel van de vakantiewoning bij de receptie op. In de vakantiewoning ligt een informatiemap waarin onder meer de activiteiten en bezienswaardigheden in de regio zijn vermeld. In de map staan ook telefoonnummers en adressen van huisarts, tandarts, huisartsenpost en ziekenhuis in de buurt.

Bij aankomst staat een klein boodschappenpakket klaar, zodat men niet meteen op zoek hoeft naar een supermarkt.

We hopen dat een ieder, weg van de hectiek van alledag, even kan genieten.

Vragen en of opmerkingen

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben omtrent het huisje, wie er in aanmerking komt of de procedure, dan horen wij dat heel graag van u. Dit kan door middel van het invullen van het contactformulier of door rechtstreeks een mail te sturen naar info@gijsjeeigenwijsje.com

Professional

Als professional kunt u contact opnemen met ons voor meer informatie via: info@gijsjeeigenwijsje.com