Nieuws

Stelvio Challenge

Op vrijdag 30 juni wordt in het Italiaanse Bormio de Stelvio Challenge gereden. De Passo dello Stelvio is met zijn 2758 meter de hoogste pas in Italië en één van de zwaarste beklimmingen in het wielrennen. Een uitdagende en beruchte rit van 23 km met gemiddeld 8% stijgingspercentage langs 40 haarspeldbochten. De Stelvio Challenge wordt gereden om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen, waaronder Stichting Pim en Gijsje Eigenwijsje.

Team Cycle4Gijsje

De Stelvio Challenge, georganiseerd door Stichting Pim, staat ook op het programma van Cycle4Gijsje, waarvoor de eerste deelnemers zich al hebben ingeschreven. Ronald Hagenaars (Berkel-Enschot) en Klaus Hoven (Tilburg) gaan de sportieve uitdaging aan!
Het profiel van de Stelvio is scherp, deze berg doet menig wielrenner pijn. Het is een lange klim, met een aantal steile laatste kilometers. Hoe bereiden zij zich voor? Ronald: “De training is eigenlijk al vroeg begonnen. Deze winter zijn we naast het mountainbiken ook gaan spinnen bij Il Cuore in Moergestel. We kwamen terecht bij een fanatieke groep wielrenners uit team Moergestel die zich aan het voorbereiden zijn voor Alp d’Huzes. Vanaf februari rijden we weer op de weg, waarbij ook een aantal klassiekers en trainingen in Limburg en de Ardennen op het programma staan.”

Lees hier verder

Laat een reactie achter