Zelf een actie opzetten

Wat leuk dat je een actie wilt organiseren om geld in te zamelen voor Stichting Gijsje Eigenwijsje! Veel bedrijven, scholen en clubs zijn je met succes voorgegaan. Van sponsorloop tot sportdag, van rommelmarkt tot kerstdiner. Er is van alles mogelijk!

Hoe organiseer ik een actie?
Begin bij het idee. Kijk eens om je heen en bepaal aan wie jij geld wilt vragen. Door dit te doen bepaal je je doelgroep. Veel mensen verwachten een tegenprestatie als ze iets geven aan het goede doel. Dit kan een fysiek item zijn dat je kan verkopen. Of juist een activiteit waarmee mensen zich willen inzetten voor het goede doel. Als jij je doelgroep hebt bepaald kan je daarna gaan kijken waar de interesses liggen bij jouw doelgroep.

Zijn jouw vrienden en familie sportfan? Dan is het slim om een sponsorloop te organiseren? Wellicht is je school aangesloten bij Sponsor.school. Organiseer je een sponsorloop op eigen iniatief of namens je bedrijf, wellicht is het dan handig om gebruik te maken van Supp.

Knutsel jij graag? Dan kan je bijvoorbeeld mooie armbandjes maken en deze verkopen.

Er is echt van alles mogelijk. Laat je fantasie maar gaan!

Na het bepalen van je doelgroep en idee is de volgende stap om te gaan bedenken op welke manier je het beste je doelgroep kan benaderen met jouw idee. Stel iedereen op de hoogte! (En vergeet ons niet, we promoten je event graag!)
Maak een mooie flyer, zet een Facebook evenement op, probeer een nieuwsbericht in het plaatselijke krantje te plaatsen, of hang een poster op in de supermarkt.

Kom je er niet uit dan neem even contact met ons op via de mail. We helpen je graag bij het bedenken van ideeën, zodat jij en je vrienden een mooi evenement op kunnen zetten!

We hebben rolbanners, spandoeken, flyers en ander promotiemateriaal om tijdens je evenement te gebruiken.