Blog

Nog één keer

By 8 april 2016 2 Comments

Hoe gaaf is dat! Nog maar een paar weken geleden liep ik heerlijk met mijn partner rond in het mooie, grote Parijs. Ons eerste uitje naar het buitenland voor dit jaar. En nu is het een paar weken werken en dan kijken we alweer uit naar onze volgende trip. We gaan dan heerlijk naar Zweden. Eerst een paar dagen op bezoek bij goede vrienden van ons. En dan sluiten we deze reis af met een paar dagen rond slenteren in de hoofdstad van Zweden, Stockholm!

Aansluitend weer een paar weekjes wachten en dan mag ik alweer met een aantal van mijn (golf)maatjes genieten van de prijs die wij vorig jaar als team hebben gewonnen. Heerlijk een lang weekend naar een gezellig huisje in de Ardennen, België. Lekker een paar dagen golfen en genieten van de mooie omgeving en natuurlijk van elkaars gezelschap.

En als je denkt dat ik het dan wel heb gehad voor dit jaar, moet de najaarsknaller nog komen. Samen met mijn partner 3 weken genieten in Florida, USA. Mooi weer, leuke uitstapjes, verstand op nul in de pretparken, lekker met de auto rond rijden, heerlijk ‘shop till we drop’  en hopelijk ook nog wel wat golfen.

En jullie? Hebben jullie ook nog zo’n leuke reis of mini trip gepland? Even heerlijk weg met degene die je lief hebt. Je partner, met je gezin of met een paar vrienden? Samen, genieten van een leuke, gezellige, mooie omgeving om even heerlijk weg te zijn. Weg van het dagelijkse leven, even ontspannen, een stukje quality-time met elkaar en energie opdoen om er weer een tijd, misschien wel weer een heel jaar, tegenaan te kunnen. Fantastisch!

Moet je jezelf eens voorstellen dat er gezinnen zijn met een zoontje of dochtertje, broertje of zusje, die weten dat het uitje wat ze dit jaar hopelijk nog met elkaar mogen maken, waarschijnlijk de laatste zal zijn die ze samen doorbrengen. Waarom? Omdat hun kind of broertje/zusje, die hun alles is, niet meer zo lang heeft te leven. Dit kind is namelijk ongeneeslijk ziek en hun leven bestaat voornamelijk nog maar uit zorgen, artsen, ziekenhuizen, verdriet en, oh ja, zorgen. De ouders hebben zorgen voor hun kind en zorgen om hun kind. Zorgen, omdat ze weten dat het kind binnen een bepaalde tijd afscheid gaat nemen van hen en van zijn/haar veel te korte leven.

En ik denk dan alleen maar: ‘Het leven is niet eerlijk!’ Ik mag mij – alleen dit jaar al – “gewoon” verheugen op minstens 4 uitjes/reizen. Alleen al dit jaar! Omdat ik gelukkig, gezond en daardoor eigenlijk ontzettend rijk ben!

Maar deze gezinnen mogen er nog één keer op uit, even naar een “warm nest”. Om nog één keer samen te zijn op een plek waar ze nog één keer mogen genieten van elkaar en van de rust die deze omgeving ze brengt. Nog even met elkaar, in de vakantiewoning van Stichting Gijsje Eigenwijsje. Waar hopelijk voor hen – die straks achter blijven – nog een paar mooie herinneringen zullen ontstaan. Want zo beleefde Gijs het zelf ook toen hij samen met zijn ouders en broer nog één keer naar een vakantiewoning mocht. Dit gunde hij ieder ongeneeslijk ziek kind. En zo werd zijn eigen stichting geboren.

Wanneer jullie dit hebben gelezen hoop ik dat jullie inzien hoe rijk jullie waarschijnlijk ook zijn. En dat dan een bijdrage, hoe klein of groot deze ook is, niets is vergeleken met wat je deze gezinnen ervoor terug geeft!

Voor het 5e jaar op rij ga ik mij, samen met mijn teamgenoten van Heren 4 Prise d’Eau, tijdens de NGF competitie van 10 april t/m 8 mei 2016 weer inzetten voor de stichting. Om met elkaar een mooi bedrag bij elkaar te halen. Zodat wij ook dit jaar weer een aantal van deze kinderen een weekje er tussenuit kunnen bieden. Omdat wij deze kinderen hier nog even plezier mee kunnen doen in de zwaarste strijd die zij nu al moeten leveren in hun jonge leven die veel te vroeg zal eindigen!

Uiteraard leveren wij, het team, ook onze bijdrage. Want wij vragen niet alleen, wij geven natuurlijk ook!  Er zijn zelfs een aantal teams die ons financieel steunen, zoals Prise d’Eau Heren1 Sr, team Best4, team Kralingen2 en team Princenbosch3. Hoe gaaf is dat!

Graag sluit ik met het volgende af; Mochten jullie komende tijd op vakantie gaan, voor een korte of langere periode, geniet dan. Want het is niet zo vanzelfsprekend dat iedereen dit kan. Ik besef mij dit maar weer al te goed, als ik hier weer even bewust bij stil sta. Hopelijk jullie ook. Dus mocht je gaan, geniet dan vooral met en van elkaar!

[informatie over mij] Hoi! Ik ben Jan Mandema, 48 jaar, gehuwd, geen kinderen. Ik heb een passie voor golf. Daarnaast houd ik van veel andere sporten, Disney, reizen, social media, het Bourgondische leven en ik ben Vriend van Stichting Gijsje Eigenwijsje. Jaarlijks zet ik mij voor de stichting in, onder andere tijdens de golfcompetitie en hoop zo naast het binnen halen van geld, ook (landelijke) naamsbekendheid te verwerven.

 

2 Comments

 • Miranda de Kievit-van Altena schreef:

  Wat een prachtig blog. Wij zijn zo’n gezin dat over twee weken op vakantie hoopt te gaan. Mooie herinneringen maken. Misschien wel voor de laatste keer.

  • Jan Mandema schreef:

   Dag Miranda,
   Dank je wel. Ik hoop dat jullie een fijne week zullen hebben en mooie herinneringen mee naar huis nemen. Heel veel sterkte.
   Groet, Jan

Laat een reactie achter