Blog

De aap van Gijsje

De aap van Gijsje … Veel van jullie kennen deze aap wel. In de vorige blog, van de mama van Maxine, kwam de aap ook al even voorbij geslingerd. Ook hier in huis hebben wij de leukste knuffelaap van de wereld. En ook al is het dan een aap, hij wordt als een Leeuwenkoning behandeld.

De aap van Gijsje. Ons oudste zoontje kreeg deze een keer van oma. Natuurlijk hebben wij verteld waarom dit een heel speciale aap was en vanaf dat moment kreeg de aap van Gijsje een speciale behandeling. Waar andere knuffels vaak verdwenen in de ‘knuffelbak’, moest de aap van Gijsje altijd ergens aan hangen. Want, dat kan hij als de beste: hangen én slingeren. Toen ons zoontje er een broertje bij kreeg, vond hij dat de aap op zijn kleine broertje moest passen. Aap van Gijsje kreeg een fijn plekje aan het ledikant, want: “Daar zijn lekker veel spijlen waar hij aan kan slingeren”.

De aap van Gijsje. Hij hangt nog steeds op dezelfde plek. En o wee als iemand de aap weghaalt. Dat kan en mag écht niet. Terwijl ik me best voor kan stellen dat de aap ook weleens wat anders wil zien. Nee, hij mag niet mee naar buiten, want allebei de jongens zijn bang dat hij ervandoor gaat. De aap van Gijsje moet aan het bed hangen, want vanaf dat plekje zorgt hij ervoor dat er lekker geslapen wordt en niemand bang of verdrietig hoeft te zijn.

De aap van Gijsje. Onze oudste kent het verhaal van Gijsje op zijn duimpje en vindt Gijs een echte held. Laatst verkocht hij ijsjes voor een actie van het Wereld Natuur Fonds. Toen hij ’s avonds de opbrengst ging tellen, was het eerste dat hij riep: “Wow, dat moet ik ook voor Gijsje Eigenwijsje doen!”. Dus, binnenkort ijsjes voor Gijsje Eigenwijsje te koop, maar wist je dat er op gijsjeeigenwijsje.com  ook ontzettend veel leuke spullen te koop zijn, waardoor je de stichting kunt steunen? Natuurlijk staat de aap van Gijsje daar ook tussen!

De aap van Gijsje. Ieder kind verdient zo’n lieve aap die op je past, die je troost en die je lekker knuffelt. Een aap met een mooi verhaal en die er ook nog eens voor zorgt dat er nóg meer zieke kinderen met hun ouders, broertjes en zusjes samen mogen genieten in de huizen van Gijsje Eigenwijsje!

Laat een reactie achter