Blog

Drukdrukdruk, maar waarmee?

Het is 6 juni, ik heb afgesproken vóór 10 juni een nieuwe blog voor de stichting Gijsje Eigenwijsje klaar te hebben. Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik de vorige blog n i e t gehaald heb en me toen met veel pijn en moeite af heb moeten melden. Dat wil ik voor deze blog anders. En toch is het alweer 6 juni … De druk is hoog. En met wat ben ik eigenlijk druk?

Dat is exact het probleem. Het lijkt alsof er altijd iets is waarmee ik meer bezig moet zijn op dat moment en ik merk dat niet alleen ik daarmee loop, maar meer mensen. Sommige mensen die ik ken doen er al iets aan, die zijn begonnen met vaker vrij te nemen, op vakantie te gaan en anderen gunnen zichzelf een uurtje ontspanning met een gezichtsbehandeling, of zijn begonnen met mediteren, yoga, wandelen of in ieder geval i e t s om zichzelf even uit hun hoofd te krijgen en gewoon even te ‘zijn.’

Bij die gedachte vanmorgen op m’n fietsje, kwam Gijsje naar voren. Gijsje, die op jonge leeftijd ongeneeslijk ziek bleek te zijn en die, (mede) door zijn ouders, wist hoeveel het waard was om in zo’n ontzettende moeilijke tijd van je leven, even samen te kunnen ‘zijn’ met je ouders en familie. Gijsje wist ook dat dit niet voor alle ongeneeslijk zieke kindjes weggelegd was en gunde het ze wel: een week ontspanning in een fijn vakantiehuisje. Gewoon in Nederland. Met je familie, éven weg van de dagelijkse beslommeringen, de specialisten, ziekenhuisbezoeken en andere verplichtingen. Als je ergens anders bent, waar even niks hoeft en alles mag, merk je dat je hoofd met minder moeite even leeg wordt, je batterij weer oplaadt en hoe fijn het is gewoon even samen met je familie te kunnen ‘zijn’.

Met deze blog wil ik eigenlijk alleen aangeven hoe gaaf ik het vind dat door Gijsje, zijn ouders en alle vrijwilligers van stichting Gijsje Eigenwijsje dit mogelijk wordt gemaakt. De ouders van Gijsje zetten zijn werk voort en de vele, vele vrijwilligers helpen hen daarbij. Help je mee? Check www.gijsjeeigenwijsje.com hoe jij ook bij kunt dragen.

Laat een reactie achter