Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stelvio Challenge

30 juni 2017

Op vrijdag 30 juni wordt in het Italiaanse Bormio de Stelvio Challenge gereden. De Passo dello Stelvio is met zijn 2758 meter de hoogste pas in Italië en één van de zwaarste beklimmingen in het wielrennen. Een uitdagende en beruchte rit van 23 km met gemiddeld 8% stijgingspercentage langs 40 haarspeldbochten. De Stelvio Challenge wordt gereden om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen, waaronder Stichting Pim en Gijsje Eigenwijsje.

Team Cycle4Gijsje

De Stelvio Challenge, georganiseerd door Stichting Pim, staat ook op het programma van Cycle4Gijsje, waarvoor de eerste deelnemers zich al hebben ingeschreven. Ronald Hagenaars (Berkel-Enschot) en Klaus Hoven (Tilburg) gaan de sportieve uitdaging aan!
Het profiel van de Stelvio is scherp, deze berg doet menig wielrenner pijn. Het is een lange klim, met een aantal steile laatste kilometers. Hoe bereiden zij zich voor? Ronald: “De training is eigenlijk al vroeg begonnen. Deze winter zijn we naast het mountainbiken ook gaan spinnen bij Il Cuore in Moergestel. We kwamen terecht bij een fanatieke groep wielrenners uit team Moergestel die zich aan het voorbereiden zijn voor Alp d’Huzes. Vanaf februari rijden we weer op de weg, waarbij ook een aantal klassiekers en trainingen in Limburg en de Ardennen op het programma staan.”

Waarom de Stelvio Challenge?

Klaus: “Ik werd net voor Kerst 2016 echt gegrepen door het verhaal van Tijn tijdens Serious Request. Ik wilde me al langer als vrijwilliger gaan inzetten voor een goed doel. En ja, ik kende de inspanningen van Ruud van der Meijden voor Gijsje Eigenwijsje. Eigenlijk kwamen een aantal zaken op een goede manier samen. Je extra inzetten voor een goed doel, terwijl je kunt genieten van datgene wat je heel graag doet. De wens van Gijs inspireert enorm, het geeft extra veel voldoening als je weet dat gezinnen met ongeneeslijke zieke kinderen ook een week kunnen genieten van elkaar en er even uit zijn.” Naast de Stelvio Challenge gaat Klaus zich inzetten voor Cycle4Gijsje om meer wielertochten te verbinden aan Gijsje Eigenwijsje.

Wil je Klaus en Ronald steunen? Dat kan!

Je kunt hen individueel ondersteunen via onderstaande links naar hun deelnemer profielen:
Klaus (Team Cycle4Gijsje)
http://stelviochallenge.nl/deelnemers?deelnemer=443

Ronald (Team Cycle4Gijsje)
http://stelviochallenge.nl/deelnemers?deelnemer=444

Wil jij ook deze uitdaging aan gaan? Laat het ons weten. Je kunt je aansluiten bij Team Cycle4Gijsje.
Inschrijven kan via de website www.stelviochallenge.nl

Gegevens

Datum:
30 juni 2017
Site:
www.stelviochallenge.nl

Locatie

Bormio
Bormio, Italië + Google Maps