Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Run4Gijsje – 9de editie

24 september 2022 - 25 september 2022

De gele Gijsje Eigenwijsje shirts trokken afgelopen twee jaar helaas niet door de Tilburgse straten. Maar dit jaar zijn we terug! En hoe! We hopen echt met velen! De startbewijzen van 2021 blijven geldig voor de editie op zaterdag 24 en zondag 25 september 2022.

De laatste keer was in 2019. We haalden met elkaar een super mooi bedrag van €17.480,- op. We zijn ontzettend trots op alle lopers en waarderen de inzet. Het was wederom hartverwarmend om te zien hoeveel mensen de stichting een warm hart toedragen.

Met de opbrengst kunnen we verder bouwen aan de wens van Gijs: nog meer gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte een gratis ‘weekje weg’ aanbieden.

De inschrijving via onze website is gesloten. Mocht je toch mee willen wandelen of hardlopen, schrijf je dan in via website van de TTM en bestel je Run4Gijsje shirt (á € 10,- kids shirt en € 12,50 voor volwassenen shirt) door een mail te sturen naar info@gijsjeeigenwijsje.com

Wat gebeurt er met mijn inschrijving wanneer de CZ Tilburg Ten Miles ten gevolge van COVID-19 geen doorgang kan vinden op zaterdag 24 en zondag 25 september 2022?

Wij gaan er vanuit dat het evenement dit jaar eindelijk weer kan doorgaan. Wanneer het evenement op zaterdag 24 en zondag 25 september onverhoopt toch geen doorgang kan vinden ten gevolge van COVID-19, blijven alle individueel aangeschafte startbewijzen geldig voor de 33e editie op de nieuw te bepalen datum. Indien je staat ingeschreven als onderdeel van een groep, blijft jouw inschrijving ook geldig.

Geschiedenis Run4Gijsje

In september 2011 staan Gijs en zijn broer Bart te kijken naar de Tilburg Ten Miles. Op dat moment is al bekend dat Gijs ongeneeslijk ziek is. Bij broer Bart ontstaat dan al het idee om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Hij geeft aan dat we mee moeten gaan lopen met de Ten Miles om aandacht te vragen voor de ongeneeslijke ziekte als Gijs er niet meer is. Later wordt de wens van Gijs om een stichting in het leven te roepen werkelijkheid en wordt de Tilburg Ten Miles feitelijk het eerste grote evenement om sponsorgelden voor de stichting op te halen. Er wordt een aparte commissie opgericht om namens de stichting de Run4Gijsje te organiseren en sponsoren te zoeken.

De eerste Run4Gijsje vindt plaats in 2012. Tijdens de Tilburg Ten Miles lopen er 217 deelnemers mee met een opvallend geel Gijsje Eigenwijsje shirt. Er wordt een geweldig bedrag aan sponsorgeld opgehaald. Dat is de reden te besluiten er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.
Bij de tweede Run4Gijsje in 2013 wandelen en lopen er een kleine 350 deelnemers mee. Wederom een groot succes, waarbij de focus vooral is gericht op het vergroten van de naamsbekendheid van de stichting. Vanwege de inzet en spontane initiatieven van de deelnemers wordt er weer een groot bedrag aan sponsorgelden bij elkaar gerend en gewandeld.

Enorme stijging aantal deelnemers

Met een fantastisch aantal van 401 deelnemers in 2014 naar 617 in 2018, blijkt wel dat de Run4Gijsje, als onderdeel van de Tilburg Ten Miles, nog steeds in de belangstelling staat. Een enorme sportieve prestatie waar we ontzettend trots op zijn. We hebben kunnen werken aan de naamsbekendheid van de stichting. En ieder jaar wordt er weer een fanatisch sponsorbedrag opgehaald. Ons streven met de Run4Gijsje is dat ieder jaar meer ‘Vrienden van Gijsje’ meedoen.

Veelgestelde vragen Run4Gijsje

Bekijk hier de veelgestelde vragen over de Run4Gijsje.

 

Gegevens

Begin:
24 september 2022
Einde:
25 september 2022

Locatie

Centrum
Tilburg, Nederland + Google Maps