Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Run4Gijsje – 8de editie

31 augustus 2019 - 1 september 2019

Inschrijven Run4Gijsje gestart

Schrijf je vandaag nog in voor de Run4Gijsje en kleur samen met ons in het weekend van 31 augustus heel Tilburg geel tijdens de Tilburg Ten Miles!

SCHRIJF JE HIER IN

Met je inschrijving voor de Run4Gijsje steun je onze stichting en help je mee om onze naamsbekendheid te verhogen. Naast ons doel om in 2019 met 700 vrienden te rennen voor de wens van Gijs, gaan wij ieder jaar voor een extra hoog sponsorbedrag. Daarmee kunnen we meerdere gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte een weekje vakantie aanbieden.

Vorig jaar haalden we een recordbedrag van € 33.364,42 op, daar willen we dit jaar overheen! In 2019 vindt het evenement plaats op zaterdag 31 augustus voor de wandelaars en op zondag 1 september mogen de hardlopers weer aan de startblokken verschijnen.

Geschiedenis Run4Gijsje

In september 2011 staan Gijs en zijn broer Bart te kijken naar de Tilburg Ten Miles. Op dat moment is al bekend dat Gijs ongeneeslijk ziek is. Bij broer Bart ontstaat dan al het idee om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Hij geeft aan dat we mee moeten gaan lopen met de Ten Miles om aandacht te vragen voor de ongeneeslijke ziekte als Gijs er niet meer is. Later wordt de wens van Gijs om een stichting in het leven te roepen werkelijkheid en wordt de Tilburg Ten Miles feitelijk het eerste grote evenement om sponsorgelden voor de stichting op te halen. Er wordt een aparte commissie opgericht om namens de stichting de Run4Gijsje te organiseren en sponsoren te zoeken.

De eerste Run4Gijsje vindt plaats in 2012. Tijdens de Tilburg Ten Miles lopen er 217 deelnemers mee met een opvallend geel Gijsje Eigenwijsje shirt. Er wordt een geweldig bedrag aan sponsorgeld opgehaald. Dat is de reden te besluiten er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.
Bij de tweede Run4Gijsje in 2013 wandelen en lopen er een kleine 350 deelnemers mee. Wederom een groot succes, waarbij de focus vooral is gericht op het vergroten van de naamsbekendheid van de stichting. Vanwege de inzet en spontane initiatieven van de deelnemers wordt er weer een groot bedrag aan sponsorgelden bij elkaar gerend en gewandeld.

Enorme stijging aantal deelnemers

Met een fantastisch aantal van 401 deelnemers in 2014 naar 617 in 2018, blijkt wel dat de Run4Gijsje, als onderdeel van de Tilburg Ten Miles, nog steeds in de belangstelling staat. Een enorme sportieve prestatie waar we ontzettend trots op zijn. We hebben kunnen werken aan de naamsbekendheid van de stichting. En ieder jaar wordt er weer een fanatisch sponsorbedrag opgehaald. Ons streven met de Run4Gijsje is dat ieder jaar meer ‘Vrienden van Gijsje’ meedoen.

SCHRIJF JE HIER IN

Veelgestelde vragen Run4Gijsje

Bekijk hier de veelgestelde vragen over de Run4Gijsje.

 

Gegevens

Begin:
31 augustus 2019
Einde:
1 september 2019

Locatie

Centrum
Tilburg, Nederland + Google Maps