Nieuws

Wij willen graag een derde vakantiehuis!

Wij willen graag een derde vakantiehuisje!
#wensvangijs 

Stichting Gijsje Eigenwijsje heeft een nieuwe wens, een derde vakantiehuis! Al meer dan 250 gezinnen met een levensbedreigend ziek kind zijn een gratis ‘weekje weg’ geweest in een huisje van Stichting Gijsje Eigenwijsje.

Stichting Gijsje Eigenwijsje is ontstaan uit de wens van het 8-jarige jongetje Gijs, die op 8-jarige leeftijd te horen kreeg dat hij nog maar 3 tot 6 maanden te leven had. Na het bericht over de ziekte van Gijs belandde het gezin in een onwerkelijke situatie. De wereld ging op z’n kop. Vader, moeder, Gijs en 10-jarige broer Bart maakten sinds dat moment een zeer intensieve en emotionele tijd door. Voor Gijs werd er in deze tijd veel georganiseerd. Zo is hij 2 keer een ‘weekje weg’ geweest met zijn gezin. Deze weekjes betekenden letterlijk Deze uitstapjes betekenden letterlijk even weg van de hectiek, weg van drukte, weg van ziekenhuis, weg van de ziekte. Maar bovenal samen met elkaar zijn. ‘Genieten’ onder die moeilijke omstandigheden.

Gijs genoot van elke gerealiseerde wens en van de weekjes weg, maar realiseerde zich maar al te goed dat het niet vanzelfsprekend was. Het was daarom zijn nadrukkelijke wens om andere kinderen ook dat beetje geluk te gunnen. Samen met het gezin een weekje weg en te genieten van het ‘warme gevoel’. Daarin was Gijs heel stellig. In de laatste fase van zijn leven was hij erg bezig met zijn eigen stichting: “Gijsje Eigenwijsje”. Het was de wens van Gijs om ook andere kinderen met een levensbedreigende ziekte een ‘weekje weg’ te laten ervaren, een warm rustpunt voor het gezin in een heftige periode.

Stichting Gijsje Eigenwijsje biedt het gezin een gratis verblijf in haar eigen, volledig ingericht en op een ziek kind afgestemd, vakantiehuis.

Helaas zijn de huisjes van Stichting Gijsje Eigenwijsje nog niet aangepast voor kindjes in een grote elektrische rolstoel. Het was de wens van Gijs om alle zieke kindjes een ‘weekje weg’ te bieden. Vanuit deze wens willen wij dan ook een nieuw huisje aankopen en verbouwen tot een volledig ingericht en aangepast op een elektrische rolstoel vakantiehuis. Daarnaast willen wij het nieuwe huis één week per maand vrij houden voor kindjes die binnen een maand te komen overlijden zodat wij ook deze gezinnen een ‘weekje weg’ kunnen bieden.

Onze wens is een prachtig project waar wij ontzettend graag aan willen beginnen. Echter brengt de verbouwing en aankoop van hulpmiddelen voor een kindje in een grote elektrische rolstoel hoge kosten met zich mee. Daarom vragen wij om jullie hulp! Wij zouden het heel speciaal vinden als alle vrienden van Gijsje meehelpen bij het realiseren van deze wens. Help jij mee? Doneer nu en steun de wens van Gijs! Dit kan via: https://www.geef.nl/actie/stichting-gijsje-eigenwijsje

Laat een reactie achter