Nieuws

Wandelen voor Gijsje

By 27 februari 2023 No Comments

Nicole vroeg me om ook iets te schrijven voor het jubileumboek voor 10 jaar stichting
Gijsjeeigenwijsje. 10 jaar al ….. pffff.  Tuurlijk schrijf ik hiervoor een stukje.

In de vorige eeuw werkte ik in een kapsalon waar Wim en Nol (vader en oom van Gijs) hun haar door mij lieten verzorgen. We hadden toen al snel een klik onderling en ik had destijds vooral met Nol (officieel is het Arnold) een band opgebouwd.
Nol zat vaak als model voor mij in de kappersstoel en we hadden de grootste lol. We nodigen elkaar uit voor onze feestjes, wekelijks zwemmen met onze kids, en ik ging naar de musicals van Nol en Jim. (Tot op de dag van vandaag heb ik nog altijd Nol, Wim en ook Bart in de stoel in mijn huidige kapsalon.) Dus zo bleef ik ook op de hoogte van de rest van de familie. Dus ook wat er gaande was in het gezin bij zijn broer Wim…

Het was de wens van Gijs om andere zieke kindjes hetzelfde te geven als wat hij kreeg. Alles werd uit de kast gehaald om zo snel mogelijk mooie herinneringen te maken. Wintersport, zomervakanties en elke week Gijs zijn verjaardag vieren. Dat is wat Gijs uiteindelijk ook ieder ander kindje gunde. Hoe mooi is dat?

Wandelen voor Gijsje

De eerste loop die ik meeliep was de wandeling op de zaterdag, daags voor de Tilburg Ten Miles. Samen met veel vrienden en kennissen van vroeger liepen we 10 miles door Tilburg, met Gijs en zijn mooie doel in onze gedachten. Na afloop zijn er elk jaar voor iedereen gladiolen. De saamhorigheid is dan overweldigend. En natuurlijk supporteren we ook op zondag de wedstrijdlopers door luidkeels iedere drager van het herkenbaar gele Gijsjeeigenwijsje-shirt aan te moedigen. Ook de Walk4Gijs is een leuke wandeltocht. Zo liepen we meerdere tochten door de fraaie natuur rondom Tilburg. Samen met Nol en andere vriendinnen zingen we dan luidkeels, “Akela viel, al op het wiel.” Maar altijd bewust van het feit dat je dankbaar moet zijn voor de gezondheid van jezelf en van je familie. De laatste loop was zelfs in Riel dus een paar vriendinnen opgetrommeld en mee gelopen. Zelfs onze hond liep mee in een geel Gijsje-eigenwijsje-shirt.

Doe mee!

Hierbij roep ik iedereen die de Tilburg Ten Miles gaat rennen, lopen of wandelen, op om zich in te schrijven via Gijsjeeigenwijsje.com zodat we zoveel mogelijk gele shirts te zien krijgen. We gaan voor meer dan 500!!! Sponseren zonder te lopen mag ook hoor. Dan kunnen er nog meer zieke kindjes mooie herinneringen maken. Zo zijn er inmiddels 3 vakantiehuizen van de stichting waar zieke kinderen met hun gezin een mooie vakantie kunnen beleven.

Lieve bestuurders van de stichting, respect voor jullie belangeloze inzet.

Dikke X,
Chris10 de Jong

Update: schrijf je nu in voor de 4de Walk4Gijsje op zaterdag 6 mei.

Meer informatie en inschrijven