Nieuws

Tweede editie Golf4Gijsje wederom succesvol!

By 18 oktober 2019 No Comments

Op 4 oktober 2019 vond de 2e editie van Golf4Gijsje plaats. Het evenement vond net als 2 jaar geleden plaats op de golfbaan van Prise d’eau Golf. Met Prise d’eau Golf, de Bonheur Horeca Groep en AMC Products, hadden wij naast veel andere sponsors, weer 3 mooie hoofdsponsors voor deze dag.

De golfronde

Na maanden voorbereidingen treffen was het op 4 oktober dan zo ver. En hoeveel je ook probeert te regelen, op  het weer heb je geen enkele invloed. De voorspellingen waren in de voorgaande dagen al niet al te best, dus het enige wat wij konden doen was duimen dat het allemaal wel mee zou vallen.

Vanaf 10.00 uur meldden de eerste deelnemers zich aan de wedstrijdtafel. Helaas ontvingen wij ook enkele afmeldingen. Blessureleed, maar ook de voorspelde weersvoorspelling, zorgden er toch voor dat enkele deelnemers last minute besloten niet deel te nemen. Door snel te reageren en creatief te zijn, waren er toch nog 17 flights die om 12.00 uur van start konden gaan.

Na een kopje koffie met ‘Gijs-gebak’ en een welkomstwoord, ontvingen alle deelnemers een goodiebag met o.a. een flesje drinken, stuk fruit, candybar, baanboekje, een gele Gijsje Eigenwijsje zonnebril, een casino marker met het logo van de stichting en Golf4Gijsje, een doosje golfballen en een oranje golfhanddoekje. Allen gesponsord, waarvoor veel dank aan alle gulle gevers.

Vervolgens werd er een groepsfoto gemaakt en aansluitend konden de deelnemers naar hun starthole. Om 12.00 werden de eerste golfballen afgeslagen en was de wedstrijd begonnen.

In de baan stonden op 3 locaties culinaire hotspots, zoals: een steamer met gehaktballetjes omwikkeld met spek, een healthy hotspot met verse fruitspies en smoothies en op weer een andere hole werden verse, warme wraps met kip bereid.

Daarnaast reed er door de baan nog een cateringkar met o.a. water, sportdrank, candybars, snoepgoed, fruit, warm worstenbrood en voor de liefhebber een flesje flügel!

De inwendige mens kwam niets te kort!

Het weer viel – wanneer wij terug kijken naar de voorspellingen – toch nog wel mee. Er was een moment dat het wat langer regende, maar het was vaker droog. Waarbij in de tweede helft van de ronde het zonnetje zich nog even liet zien. Waardoor wij zelfs deelnemers in hun polo door de baan zagen lopen.

Borrel en prijsuitreiking

Rond de klok van 17.00 uur waren de deelnemers weer binnen. Zij werden in de Lounge ontvangen. Hier kon gezamenlijk onder het genot van een borreltje nog even worden nagepraat over de golfronde. Bij de borrel werd voor iedere flight een pizza in doos geserveerd. In de tussentijd telden de leden van de wedstrijdleiding de ingeleverde scorekaarten na.

Vanaf 18.00 uur konden wij ook de avondgasten ontvangen. Samen met hen werd er met een glas bubbels geproost op een succesvolle dag.

Vanaf 18.15 uur werden de prijzen uitgereikt. In de tussentijd kwamen er ook nog luxe borrelhapjes voorbij. Er waren prijzen voor de nummers 1, 2, 3 en de laatste plaats. Verder 3x een neary, de longest voor dames en heren. En op hole 2 was er de hele dag ‘Beat the pro’ gespeeld tegen golfpro Richard Top! Slechts 6 spelers hadden hem verslagen en zij mochten een mooie golfcap uitkiezen.

Winnaars van deze dag was uiteindelijk het team van Kamerbeek & friends. Hans, Etienne, Arthur en Jean, proficiat!

Veiling en diner

Vanaf 19.00 uur werd er gestart met de live veiling. Alle aanwezigen hadden een mooi ‘bied-kaartje’ ontvangen, zodat goed zichtbaar was wie er een bod deed op één van de ruim 30 veilingitems.

Gelijktijdig werd door het bedienend personeel gestart met het uitreiken van de eerste gang van het 5-gangen walking diner. Veilingmeester Paul Lemmens wist weer op zijn eigen unieke manier de veilingitems onder de aandacht te brengen. En er werd ruimt geboden.

Van vakantiewoningen tot ingelijste, gesigneerde sportshirts, kunstwerken, solex rijden of 1 jaar lang maandelijks een paar schoenen uit een schoenencollectie tot een rondvlucht in een sportvliegtuig, een luchtballon of Indoor Skydive over Dubai, er werd allemaal op geboden en Paul kon mooie bedragen afslaan.

Iets na 21.00 uur kon de organisatie uiteindelijk een cheque uitreiken aan de de stichting van € 39.871,25

Dit bedrag werd door één van de deelnemers nog afgerond naar € 40.000,-

Een fantastisch bedrag, waarmee de doelstelling van € 25.000,- ruim was overtroffen.

Deze doelstelling was gezet omdat met dit bedrag Golf4Gijsje één van de drie vakantiewoningen voor minimaal een jaar konden adopteren. Zodat de stichting het geld dat zij hiermee besparen kunnen gebruiken om een aantal meubelstukken en apparatuur in de eerste vakantiewoning – het Warme Nest – kunnen vervangen. Iets was na 6,5 jaar intensief gebruik hard nodig is.

Uiteindelijk kan Golf4Gijsje met dit bedrag de woning voor bijna 2 jaar adopteren, wat natuurlijk geweldig is. De dag werd afgesloten met een aantal mooie woorden die door de voorzitter werden gesproken.

Alle aanwezigen ontvingen vanuit de organisatie nog een goodiebag mee naar huis met wat merchandise, een cadeaubon van Club de hockey en golf specialist en een aluminium drinkfles met het logo van Stichting Gijsje Eigenwijsje.

Met een trots, voldaan en dankbaar gevoel kijken wij terug op een mooie dag. En voorzichtig worden de eerste ideeën voor 2021 al uitgesproken.

Met sportieve groet,

Golf4Gijsje

Bekijk HIER het volledige fotoverslag van deze geslaagde dag.

Laat een reactie achter