Nieuws

Run4Gijsje

By 26 september 2022 No Comments
WAUW! Wat een mooie opbrengst hebben we op 24 en 25 september opgehaald met de Run4Gijsje. Wij willen iedereen ontzettend bedanken voor jullie sportieve steun. #wensvangijs
De foto’s vind je op onze Facebook pagina.
GESCHIEDENIS RUN4GIJSJE
In september 2011 staan Gijs en zijn broer Bart te kijken naar de Tilburg Ten Miles. Op dat moment is al bekend dat Gijs ongeneeslijk ziek is. Bij broer Bart ontstaat dan al het idee om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Hij geeft aan dat we mee moeten gaan lopen met de Ten Miles om aandacht te vragen voor de ongeneeslijke ziekte als Gijs er niet meer is. Later wordt de wens van Gijs om een stichting in het leven te roepen werkelijkheid en wordt de Tilburg Ten Miles feitelijk het eerste grote evenement om sponsorgelden voor de stichting op te halen. Er wordt een aparte commissie opgericht om namens de stichting de Run4Gijsje te organiseren en sponsoren te zoeken.

De eerste Run4Gijsje vindt plaats in 2012. Tijdens de Tilburg Ten Miles lopen er 217 deelnemers mee met een opvallend geel Gijsje Eigenwijsje shirt. Er wordt een geweldig bedrag aan sponsorgeld opgehaald. Dat is de reden te besluiten er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.
Bij de tweede Run4Gijsje in 2013 wandelen en lopen er een kleine 350 deelnemers mee. Wederom een groot succes, waarbij de focus vooral is gericht op het vergroten van de naamsbekendheid van de stichting. Vanwege de inzet en spontane initiatieven van de deelnemers wordt er weer een groot bedrag aan sponsorgelden bij elkaar gerend en gewandeld.

ENORME STIJGING AANTAL DEELNEMERS
Met een fantastisch aantal van 401 deelnemers in 2014 naar 617 in 2018, blijkt wel dat de Run4Gijsje, als onderdeel van de Tilburg Ten Miles, nog steeds in de belangstelling staat. Een enorme sportieve prestatie waar we ontzettend trots op zijn. We hebben kunnen werken aan de naamsbekendheid van de stichting. En ieder jaar wordt er weer een fanatisch sponsorbedrag opgehaald. Ons streven met de Run4Gijsje is dat ieder jaar meer ‘Vrienden van Gijsje’ meedoen. In 2019 haalden met elkaar een super mooi bedrag van €17.480,- op. We zijn ontzettend trots op alle lopers en waarderen de inzet. Het was wederom hartverwarmend om te zien hoeveel mensen de stichting een warm hart toedragen.

Laat een reactie achter