Nieuws

Hoe gaat dat eigenlijk? Een weekje weg in een Huisje van Gijsje?

By 5 april 2023 No Comments

Als je kind ernstig ziek is, staat je leven op z’n kop. Ziekenhuis in en uit, artsen aan het bed, de vele behandelingen, zorg voor de andere kinderen, familieleden en vrienden die inspringen, je eigen werk, het is hectisch tot en met.

Gelukkig is er dan de (medisch) maatschappelijk werker die het gezin in het hele traject begeleidt. Hij of zij zal ook voorstellen om te kijken naar de mogelijkheden om er even lekker tussenuit te gaan. Weg van de behandelingen, van alle goede bedoelingen van familie en vrienden. Gewoon even alleen met het gezin, genieten van elkaar.

Als het gezin dat wil, stuurt hij of zij ons een mail, met de gegevens van het zieke kind. Wij nemen dan contact op met het gezin en plannen dan heel snel dat hele fijne gratis weekje weg. 

Het gezin ontvangt vervolgens een bevestigingsmail met alle benodigde informatie en hoeft verder niets meer te doen dan zich te verheugen op dit weekje weg. Achter de schermen regelen wij het verblijf met Landal. Bij aankomst staat een boodschappenpakket klaar, zijn de bedden opgemaakt en kan het genieten beginnen. 

Flexibel

Soms komt het ook voor dat ouders ons rechtstreeks benaderen en dat is helemaal prima! Wij verifiëren dan altijd even bij de behandelend arts of er vanuit het ziekenhuis groen licht is om te gaan. Het is daarnaast natuurlijk
belangrijk om te weten of er zaken zijn waar we rekening mee moeten houden. We houden in onze planning ook altijd ruimte voor spoedaanvragen, dat is wel zo fijn in sommige situaties en houdt ons flexibel als tijd een grote rol speelt.