Nieuws

Donatie van €4.200,- aan Stichting Gijsje Eigenwijsje

Diessen, 09-07-2020 – In zijn professionele loopbaan kwam sprinter Mathieu Hermans meermalen zegevierend over de streep, met in zijn kielzog een compleet wielerpeloton. Nu staat hij alleen aan de poort van vakantiepark Duc de Brabant in Diessen, het vakantiepark waar Stichting Gijsje Eigenwijsje een aantal woningen beheert. Namens Nh1816 Verzekeringen en vijf lokale assurantiekantoren mag hij €4.200,- in het vooruitzicht stellen aan de stichting.

Sponsoring Mathieu Hermans Klepper Tocht


In april zou Mathieu voor de vijfde keer op rij het peloton aanvoeren van zijn eigen klassieker: de Mathieu Hermans Klepper Tocht. Een recreatieve wielertocht waarvan het inschrijfgeld en sponsorbijdragen bestemd zijn voor het goede doel Stichting Gijsje Eigenwijsje. Vorig jaar kon Mathieu een donatie aanbieden van € 10.000,-. Nh1816 Verzekeringen zou dit jaar voor de tweede  keer hoofdsponsor zijn, samen met zes lokale financieel advieskantoren ‘op de route’: Floris’ Hand (Dongen en Udenhout), Assurantie Adviescentrum Jack van Lier (Loon op Zand), 100% Verzekerd (Dongen), Assurantiekantoor L. Hooghiemstra (Bokhoven), Inveks Assurantiën (Den Bosch) en Theuns Assurantiën (Waspik).

Evenementen geannuleerd door coronacrisis

Sinds maart zijn alle evenementen door de corona uitbraak van de kalender verdwenen. Dat geldt ook voor de Mathieu Hermans Klepper Tocht 2020 en de vele andere evenementen die georganiseerd worden om geld op te halen voor goede doelen. Een behoorlijke aderlating voor veel stichtingen, die een deel van de begroting optrekken uit dergelijke inkomsten en voor wie de kosten gewoon doorgaan. Ook Stichting Gijsje Eigenwijsje is de dupe van deze periode. De sponsortoezegging van Nh1816 Verzekeringen en de zes lokale assurantiekantoren is verplaatst naar volgend jaar, waardoor de organisatie met zekerheid kan zeggen weer te zullen starten. Maar Stichting Gijsje Eigenwijsje mist de inkomsten van de toertocht van 2020.

Donatie voor Stichting Gijsje Eigenwijsje

Mathieu Hermans staat samen met Klepper voorzitter Pascal vandaag aan de poort van vakantiepark Duc in het Brabantse Diessen. Maar onder zijn arm heeft hij toch iets meegebracht. Namens Nh1816 en de vijf samenwerkende financieel adviseurs mag hij € 4.200,- overhandgen aan Nicole Baeten, ten behoeve van de Stichting. Een bedrag dat men goed kan gebruiken voor onderhoud van de vakantiewoningen en voor de belangeloze verhuur aan gezinnen. De behoefte aan een onbezorgde periode genieten is nu groter dan ooit en de voorkeur voor vakantie in eigen land is toegenomen . Met deze bijdrage kan de stichting meerdere gezinnen die welverdiende periode van rust bieden.

Vakantie voor gezinnen met doodzieke kinderen

Stichting Gijsje Eigenwijsje beheert een aantal vakantiewoningen in de Kempense bossen en biedt deze belangeloos aan gezinnen aan met ernstig zieke kinderen. In 2012 werd Gijsje Eigenwijsje opgericht door de ouders van Gijs Baeten. Dat was in de laatste fase van zijn leven. Gijs leed aan een zeldzame vorm van hersenstamkanker. Het was zijn vurige wens dat kinderen die ernstig ziek waren net als hij konden genieten van een fijne tijd met hun ouders.

Bijzondere tijden vragen om bijzondere initiatieven

“De samenleving heeft het in deze tijden van het coronavirus zwaar. Als coöperatieve verzekeraar wil Nh1816 de kwetsbare mensen en maatschappelijke projecten een steuntje in de rug bieden, samen met onze adviseurs en verzekerden”, vertelt Dorine van Basten, bestuurslid Coöperatie Nh1816. “Wij hebben daarom een budget van 200.000 euro vrijgemaakt om steun te bieden waar die nú het hardst nodig is. Dat is waar Nh1816 voor staat: we verzekeren met oog voor de wereld om ons heen en zetten samen de schouders onder sterke maatschappelijke initiatieven. We zorgen voor elkaar.”

EINDE PERSBERICHT

 Meer informatie

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met Mathieu Hermans via m.hermans@bioracer.comof Arthur Lapidaire via arthur@florishand.nl. Kijk op nh1816.nl/samenbetrokken voor meer informatie over het donatieplan van Nh1816 Verzekeringen.

Laat een reactie achter