Nieuws

De Rooi Pannen Challenge in Oostenrijk

Als tweedejaarsstudenten van de opleiding Marketing, Communicatie en Evenementen hebben wij een evenement georganiseerd om zo veel mogelijk geld op te halen voor Stichting Gijsje Eigenwijsje. De challenge was om een berg te beklimmen en 700 hoogtemeters te maken. Per hoogtemeter kon je gesponsord worden.

Geschreven door de studenten: Boris de Brouwer, Sam van de Hulsbeek, Lennard Pearson en Bink van Dooren.

Voorafgaand aan de challenge moest er natuurlijk wel een hoop gebeuren op het gebied van marketing, communicatie en evenementen. Er moest bijvoorbeeld een logo gemaakt worden, een social mediapagina, een programmaboekje, een podcast, posters, een wandelroute, een draaiboek en ga zo maar door. Ook was het belangrijk om promotiemateriaal en sponsors te regelen. De tweedejaarsstudenten van de opleiding Marketing, Communicatie en Evenementen waren hier samen verantwoordelijk voor. Elk groepje kreeg een taak toegewezen en moest deze taak zo goed mogelijk uitvoeren. Op deze manier hebben we echt kunnen ervaren hoe het is om een evenement te organiseren en wat je allemaal moet doen op het gebied van marketing en communicatie. Wij kregen de taak om voor het logo te zorgen. We hebben voordat we het logo gingen maken research gedaan naar de bestaande huisstijlen van zowel de Rooi Pannen als Stichting Gijsje Eigenwijsje om zo het juiste DRP challenge logo te kunnen maken. Uiteindelijk zie je hieronder het resultaat van het logo en daar zijn we erg trots op.

Maandag 30 mei om 5:00 s ’ochtends stonden er 150 studenten klaar om naar Oostenrijk te vertrekken. Na een busreis van 13 uur kwamen we aan in Sankt Johann im Pongau. We kwamen in de avond aan en iedereen was erg moe. We kregen wat te eten en namen de tijd om het complex te verkennen. Dinsdag 31 mei werden we wakker gemaakt om 7:00 en maakten we ons klaar voor een mooi tripje naar de Lichtensteinklamm. In de middag zijn we gaan midgetgolven en de dag werd afgesloten met een leuke quiz. Iedereen ging vervolgens vroeg naar bed om fit te zijn voor de grote dag, de DRP challenge. Woensdag 1 juni was het namelijk zo ver. Naar deze dag hadden we maandenlang uitgekeken met zijn allen. Om 8:30 stonden we klaar bij het startpunt waar de burgemeester van Sankt Johann im Pongau ons stond op te wachten. Tijdens de speech vertelde hij dat hij het een enorm mooi initiatief vindt dat we voor Stichting Gijsje Eigenwijsje geld inzamelen, hij wenste ons heel veel succes. Vlak hierna begon dan echt de DRP challenge. We gingen een berg beklimmen van 700 meter hoog. Dit was een tocht met veel bloed zweet en tranen maar wat werden we warm onthaald toen we eenmaal boven waren. We waren enorm trots op onszelf en elkaar en vooral heel blij dat we dit samen konden doen voor Stichting Gijsje Eigenwijsje.

Eenmaal weer beneden aangekomen hadden we een paar uurtjes om te chillen en af te koelen in de zwemvijver. In de avond was er een feest georganiseerd om de challenge af te sluiten. Donderdag ochtend om 7:00 uur werden we gewekt om nog een dagje door te brengen in het mooie Salzburg en na te genieten van een hele mooie prestatie.

 

Laat een reactie achter