Nieuws

CrossFit Marathon

By 10 oktober 2016 No Comments

In augustus 2011 had Saskia Valk, een vriendin van mijn vrouw, een bijzonder verzoek. Gijs, de zoon van vrienden van Saskia, was ernstig ziek. Bij Gijs was namelijk hersenstamkanker geconstateerd. Saskia vertelde mij dat hij een levensverwachting van nog maar 3 tot 6 maanden had en dat zijn gezondheid snel hard achteruit ging. Gijs had een aantal wensen, één daarvan was dat hij graag een keer met “blauw” zou willen rijden en de vraag was of ik hier iets in kon betekenen? En dat kon ik!
Kort daarna, in september 2011, heb ik met de hulp van mijn collega’s en mijn contacten bij defensie een onvergetelijke dag georganiseerd voor Gijs en zijn fantastische gezin. Zelf heb ik ook enorm genoten van deze bijzondere dag, ook na deze dag zijn we contact blijven houden met Wim en Nicole, de ouders van Gijs. Nu 5 jaar later kan ik weer iets betekenen voor Gijs maar nu voor zijn eigen stichting. Zijn wens was om andere kinderen in dezelfde situatie ook een beetje geluk te gunnen, zodat die samen met hun gezin een weekje weg kunnen en genieten van het warme gevoel en daar gaan wij ons nu ook voor inzetten.
Zondag 16 oktober is dat zover, de eerste CrossFit 4 Gijsje bij CrossFit NulDertien. Wij willen ons éénjarig jubileum wijden aan dit bijzonder goede doel. Het idee ontstond om een CrossFit marathon te organiseren om zo geld op te halen voor de stichting. De reacties op dit idee waren overweldigend . De eigenaren van CrossFit Uphold, Crossfit Drie Torens, CrossFitClub Piushaven en Neoli wilden dan ook meteen meedoen met de marathon en kochten allen een uur af zodat hun atleten mee konden doen aan dit unieke event. Naast de regionale CrossFit boxen (een box is een gym) zijn er inmiddels aanmeldingen binnen gekomen van atleten van wel 10 verschillende CrossFit boxen uit het hele land. Alle uren zijn intussen volledig uitverkocht.
Om een uur mee te mogen doen betalen de atleten inschrijfgeld en daarnaast hopen wij dat zij zich zo veel mogelijk laten sponsoren door mensen uit hun omgeving om zo nog meer op te halen voor het goede doel. Naast de marathon organiseren we een loterij met fantastische prijzen. Allemaal gesponsord door onze eigen leden en relaties. Iedereen kan op de dag zelf mee doen aan deze loterij. Loten zijn de gehele dag te koop.
De opbrengsten van het inschrijfgeld, sponsoring en de loterij gaan in zijn geheel naar de stichting Gijsje Eigenwijsje. De trekking van de loterij is na de laatste workout rond de klok van 19.00 en wordt gedaan door Nicole Baeten (mama van Gijs) onder het toeziend oog van een officiële notaris.
Draag je de Stichting Gijsje Eigenwijsje een warm hart toe en wil je wel eens een echte CrossFit box van binnen zien? Loop dan op zondag 16 oktober binnen! Een hapje en drankje staat voor je klaar. We zitten aan de Goirkekanaaldijk 211-06 in Tilburg (dat is tegenover het 2 steden ziekenhuis). We starten om 09.00 uur en de laatste workout wordt om 19.00 uur afgesloten. Voor meer informatie over dit event kijk op dan facebook naar ons event CrossFit Marathon and more, hopelijk zien we jullie allemaal op 16 oktober!
Vragen? Mail ons dan op info@crossfitnuldertien.com

 

Geplaatst 10-10-16

Laat een reactie achter