Over Gijs Baeten

Gijs Baeten was een levenslustig, pienter kind dat opgroeide in een warm gezin. Op 11 augustus 2011 kreeg hij op 8 jarige leeftijd te horen dat hij hersenstamkanker had en nog maar 3 tot 6 maanden te leven zou hebben.
Na een intens ziekbed is Gijs op 30 december 2011, kort na zijn 9e verjaardag, overleden.

Na het bericht over de ziekte van Gijs belandde het gezin in een onwerkelijke situatie. De wereld ging op z’n kop. Vader, moeder, Gijs en 10-jarige broer Bart maakten sinds dat moment een zeer intensieve en emotionele tijd door.

polaroid-gijs-01

Voor Gijs werd veel georganiseerd. Zijn moeder: “Gijs hoefde maar te zeggen ‘ik zou graag…’ en het werd door familie en vrienden geregeld. Niets was te gek. Zo kon Gijs soms het ziek zijn helemaal vergeten en gewoon kind zijn, samen met zijn broer Bart”. Tijdens zijn ziekbed is Gijs twee keer met zijn broer en ouders naar een vakantiehuis geweest, een keer aan zee en een keer in het bos. Even er tussenuit, een mogelijkheid die hen vanuit de naaste omgeving werd geboden.

Deze uitstapjes betekenden letterlijk even weg van de hectiek, weg van drukte, weg van ziekenhuis, weg van de ziekte. Maar bovenal samen met elkaar zijn. ‘Genieten’ onder die moeilijke omstandigheden.

Gijs genoot van elke gerealiseerde wens en van de weekjes weg, maar realiseerde zich maar al te goed dat het niet vanzelfsprekend was. Hij zei steeds dat hij zo gelukkig was met zo’n ‘warm nest’ van familie en vrienden. Het was daarom zijn nadrukkelijke wens om andere kinderen ook dat beetje geluk te gunnen. Samen met het gezin een weekje weg en te genieten van het ‘warme gevoel’. Daarin was Gijs heel stellig. In de laatste fase van zijn leven was hij erg bezig met zijn eigen stichting: "Gijsje Eigenwijsje".

Na het overlijden van Gijs hebben zijn ouders ervoor gezorgd dat Gijs' wens werkelijkheid werd.
Zij hebben het initiatief genomen en deze stichting opgericht.