Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Run4Gijsje – 6de editie

1 september 2017 - 3 september 2017


Dit jaar vindt tijdens de Tilburg Ten Miles de 6e Run4Gijsje plaats. Afgelopen editie hebben er meer dan 570 sportievelingen gelopen voor de #wensvangijs! Komend jaar gaan wij voor 600 vrienden die meelopen met de Run4Gijsje. Er kan worden gelopen op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 september 2017

Sponsorgeld

Tijdens de Run4Gijsje lopen wij voor de wens van Gijs! Een prachtige wens die wij met z’n allen in uitvoering brengen. Samen rennen wij voor een levensbedreigend ziek kind. Met je inschrijving voor de Run4Gijsje steun je de stichting en kleuren we de straten geel waarmee de naamsbekendheid wordt vergroot van de stichting. Naast ons doel om met 600 vrienden te rennen voor de wens van Gijs gaan wij ook voor een extra hoog sponsorbedrag. Wij gaan namelijk voor een 3e vakantiehuisje dat speciaal is aangepast voor kinderen in een grote rolstoel! Hiervoor is veel geld nodig en dat willen wij mede met de Run4Gijsje bij elkaar inzamelen.

Inschrijven

Tijdens de Run4Gijsje kan je verschillende afstanden hardlopen of wandelen. Je inschrijving is inclusief een Run4Gijsje loopshirt of singlet, daarnaast hopen we natuurlijk dat je zoveel mogelijk sponsorgeld ophaalt

Je kunt de volgende afstanden wandelen / hardlopen

  • Spoorzone run – 5 KM / vrijdag 1 september
  • Wandelen 5 KM / zaterdag 2 september
  • Wandelen 8 KM / zaterdag 2 september
  • Wandelen 16 KM / zaterdag 2 september
  • Wandelen 25 KM / zaterdag 2 september
  • Family run 1.6 KM / zondag 3 september
  • Cityrun 5 KM / zondag 3 september
  • 10 KM / zondag 3 september
  • 16 KM (Ten Miles) / zondag 3 september

Voor de Spoorzone run op vrijdag en de afstanden op zondag (5, 10 of 16 KM) zijn combitickets beschikbaar.

Geschiedenis Run4Gijsje

In september 2011 staan Gijs en zijn broer Bart te kijken naar de Tilburg Ten Miles. Op dat moment is al bekend dat Gijs ongeneeslijk ziek is. Bij broer Bart ontstaat dan al het idee om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Hij geeft aan dat we mee moeten gaan lopen met de Ten Miles om aandacht te vragen voor de ongeneeslijke ziekte als Gijs er niet meer is. Later wordt de wens van Gijs om een Stichting in het leven te roepen werkelijkheid en wordt de Tilburg Ten Miles feitelijk het eerste grote evenement om sponsorgelden voor de Stichting op te halen. Er wordt een aparte commissie opgericht om namens de Stichting de Run4Gijsje te organiseren en sponsoren worden gezocht en gevonden.

De eerste Run4Gijsje vindt plaats in 2012. Tijdens de Tilburg Ten Miles lopen er 217 deelnemers mee met een opvallend geel Gijsje Eigenwijsje shirt. Er wordt een geweldig bedrag aan sponsorgeld opgehaald. Dat is de reden te besluiten er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Bij de tweede Run4Gijsje in 2013 wandelen en lopen er een kleine 350 deelnemers mee. Wederom een groot succes, waarbij de focus vooral is gericht op het vergroten van de naamsbekendheid van de Stichting. Vanwege de inzet en spontane initiatieven van de deelnemers wordt er weer een groot bedrag aan sponsorgelden bij elkaar gerend en gewandeld.
Voor 2014 stonden we weer voor een uitdaging om wederom een grote groep deelnemers op de been te krijgen. We hadden niet verwacht dat we met de derde Run4Gijsje 401 deelnemers hadden. Hieruit blijkt duidelijk dat de Run4Gijsje, als onderdeel van de Tilburg Ten Miles, nog steeds in de belangstelling staat. Ook dit jaar is er een pracht bedrag aan sponsorgeld opgehaald en de naam van de stichting hebben wij op deze manier weer verder op de kaart kunnen zetten.

Met een fantastisch aantal van 477 deelnemers in 2015 hebben we de naamsbekendheid van de Stichting weer kunnen vergroten. We hebben de laatste weken nog mooie sponsorbedragen mogen ontvangen. Het is ongelofelijk, maar we hebben net de € 10.000,00 bereikt! Met dat bedrag kunnen we weer bijna een heel jaar de exploitatie van 1 huisje financieren. Ons streven met de Run4Gijsje is dat ieder jaar meer “Vrienden van Gijsje” die meedoen.

In 2016 heeft de Run4Gijsje een feestelijk lustrum gevierd. Met 570 deelnemers was het feest groots. Het is hartverwarmend om te zien dat er zo veel mensen Stichting Gijsje Eigenwijsje een warm hart toedragen. Het gehele weekend stond in het teken van de wens van Gijs. Er is een ontzettend mooi sponsorbedrag opgehaald waarmee wij de wens van Gijs kunnen voortzetten.

Gegevens

Begin:
1 september 2017
Einde:
3 september 2017

Locatie

Centrum
Tilburg, Nederland + Google Maps