Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Run4Gijsje – 6de editie

1 september 2017 - 3 september 2017

Dit jaar vond tijdens de Tilburg Ten Miles de 6e Run4Gijsje plaats. Met 670 deelnemers is een bedrag van €16.000 bij elkaar gelopen. Een enorme sportieve prestatie waar we ontzettend trots op zijn.


Tijdens de Run4Gijsje lopen wij voor de wens van Gijs! Een prachtige wens die wij met z’n allen in uitvoering brengen. Samen rennen wij voor een levensbedreigend ziek kind. Met je inschrijving voor de Run4Gijsje steun je de stichting en kleuren we de straten geel waarmee de naamsbekendheid wordt vergroot van de stichting. Naast ons doel om in 2018 met 700 vrienden te rennen voor de wens van Gijs, gaan wij ieder jaar voor een extra hoog sponsorbedrag.

Sponsorgeld

Tijdens de Run4Gijsje kan je verschillende afstanden hardlopen of wandelen. Je inschrijving is inclusief een Run4Gijsje loopshirt of singlet, daarnaast hopen we natuurlijk dat je zoveel mogelijk sponsorgeld ophaalt.

Geschiedenis Run4Gijsje

In september 2011 staan Gijs en zijn broer Bart te kijken naar de Tilburg Ten Miles. Op dat moment is al bekend dat Gijs ongeneeslijk ziek is. Bij broer Bart ontstaat dan al het idee om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Hij geeft aan dat we mee moeten gaan lopen met de Ten Miles om aandacht te vragen voor de ongeneeslijke ziekte als Gijs er niet meer is. Later wordt de wens van Gijs om een stichting in het leven te roepen werkelijkheid en wordt de Tilburg Ten Miles feitelijk het eerste grote evenement om sponsorgelden voor de stichting op te halen. Er wordt een aparte commissie opgericht om namens de stichting de Run4Gijsje te organiseren en sponsoren te zoeken.

De eerste Run4Gijsje vindt plaats in 2012. Tijdens de Tilburg Ten Miles lopen er 217 deelnemers mee met een opvallend geel Gijsje Eigenwijsje shirt. Er wordt een geweldig bedrag aan sponsorgeld opgehaald. Dat is de reden te besluiten er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.
Bij de tweede Run4Gijsje in 2013 wandelen en lopen er een kleine 350 deelnemers mee. Wederom een groot succes, waarbij de focus vooral is gericht op het vergroten van de naamsbekendheid van de stichting. Vanwege de inzet en spontane initiatieven van de deelnemers wordt er weer een groot bedrag aan sponsorgelden bij elkaar gerend en gewandeld.

Enorme stijging aantal deelnemers

Met een fantastisch aantal van 401 deelnemers in 2014, 477 deelnemers in 2015, 570 in 2016 en nog eens 100 meer in 2017, blijkt wel dat de Run4Gijsje, als onderdeel van de Tilburg Ten Miles, nog steeds in de belangstelling staat. We hebben kunnen werken aan de naamsbekendheid van de stichting. En ieder jaar wordt er weer een fanatisch sponsorbedrag opgehaald. Ons streven met de Run4Gijsje is dat ieder jaar meer ‘Vrienden van Gijsje’ meedoen.

Gegevens

Begin:
1 september 2017
Einde:
3 september 2017

Locatie

Centrum
Tilburg, Nederland + Google Maps